Ingrediënten

  • 3 grote sopropo

  • 250 gram gehakt

  • 25 gram kruidenpaneermeel

  • 1 grote ui

  • 2 tomaten

  • 1 eetlepelpuree

  • 4 teentjes knoflook

  • 1 ei

  • 1 eetlepel aromat

  • 1 eetlepel suiker

  • 4 eetlepels olie

  • 2 kopjes water

Benodigdheden

  • Pan

  • Vergiet

  • Wadjan pan

  • Schuimspaan

Bereiding

De uiteinden van de Sopropo afsnijden. De sopropo’s verdelen in vier stukken en uithollen Eventueel het witte vezel schrapen met een kartelmes.

Breng de sopropo aan de kook in een pan met water. Zodra het water kookt de sopropo afgieten en in een vergiet uitlekken.

Kruid het gehakt met het kruidenpaneermeel, ½ half fijngesneden ui, 2 teentjes fijngehakte  knoflook, 1 fijngesneden tomaat, tomatenpuree en een ei. Vul de uitgeholde sopropo’s met het gehakt.

De 2e tomaat en de andere helft van de ui fijnsnijden. De resterende 2 teentjes knoflook fijn hakken. Zet de wadjan pan met de olie op het vuur en schroei de uiteinden van de sopropo’s in de hete olie dicht en bak de sopropo’s om en om totdat ze een lichte kleur krijgen. Haal de sopropo’s uit de pan.

Bak met 2 eetlepels olie  in dezelfde pan de uien en de knoflook totdat ze glazig zijn, voeg dan de tomaten en de tomatenpuree toe en bak het 2 minuten mee. Voeg daarna suiker en het water bij het geheel en laat. Leg de sopropo’s inde saus en stoof het geheel in 15 minuten gaar.

Serveer de sopropo met witte rijst.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment