
Bami Goreng voor 4 personen
Ingrediënten
1 kipfilet in kleine stukjes snijden
3 grote uien in halve ringen snijden
8 teentjes knoflook in dunne plakjes snijden
trassipoeder 1 a 1½ eetlepel
2 bakjes fijn gesneden selderij
3 maggiblokjes(rund verkruimelen)
ketjap manis
witte peper
Voorbereiding
Bami koken
1 grote kookpan met veel water aan de kook brengen
De gebroken bami toevoegen (1 ½ pak bami)
Goed door roeren, gas weer op zacht zetten
Houten lepel in de pan(tegen het plakken)
Deksel schuin op de pan
Kookwekker op 9 minuten zetten
Nog even 2x tussen door roeren
De bami afgieten, afspoelen met heet water ,uit laten lekken, terug doen in de pan
Een beetje zonnebloem olie er door roeren(tegen het plakken)
Deksel wat schuin op de pan zetten
Bereiding
Dit alles fijn malen in de keukenmachine. Kook 1 liter water tezamen met (2 blikken) zoute ketjap, 1 fles zoete Ketjap en1 kilo Basterdsuiker. Als het mengsel kookt de boemboe van kruiden toevoegen. Een half uur tot 45 minuten samen koken.
Laat de marinade afkoelen, zeven en in weckpotjes bewaren.
Ik maak de marinade uit de losse pols. Dit is dus een inschatting. Je kunt eventueel wat extra ingrediënten toevoegen.