Ingrediënten

Ingrediënten voor ca 12 stuks

Deeg

  • 75 gr boter

  • 235 ml melk

  • 11 gr droge gist

  • 615 + gr bloem

  • 100 gr kristalsuiker

  • 1 tl zout

  • 2 eieren

Vulling

  • 225 gr lichtbruine basterdsuiker

  • 2,5 el kaneel

  • 75 gr boter, op kamertemperatuur

Icing

  • 85 gr roomkaas

  • 60 gr boter, op kamertemperatuur

  • 200 gr poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 mespunt zout

Benodigdheden

  • Keukenthermometer Bakpapier Mixer Oven

Bereiding

Smelt de boter. Verwarm de melk tot 40 graden en los de gist op. Niet te heet, dan verliest de gist zijn kracht (Meet dit met een Keukenthermometer)

Doe in een mengkom van een staande mixer met deeghaken bloem, suiker en zout. Meng alles goed en giet gesmolten boter en warme melk-gistmengsel toe. Voeg eieren toe. Kneed het deeg met mixer op een lage snelheid in 8 minuten of met de hand tot een soepel, elastisch deeg dat makkelijk loslaat van de kom.

Leg het deeg in een kom en laat het afgedekt met plasticfolie of natte theedoek op een warme plek 1 uur rijzen.

Meng de kaneel met basterdsuiker. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Nadat het deeg gerezen is en in volume is verdubbeld , leg je het op een licht met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 40×50 cm. Besmeer het deeg met gesmolten boter en strooi suiker-kaneelmengsel erover uit. Neem aan de lange kant de onderkant van het deeg op en rol het naar bovenop totdat je een rol hebt.
Snijdt de rol in 12 schijven van ca 4 cm breed. Leg ze op bakpapier op een rechthoekige bakblik of ovenschaal. Niet te strak tegen elkaar zodat ze de ruimte krijgen om tegen elkaar aan te rijzen. Dek weer af en laat 30 min rijzen totdat ze bijna verdubbeld zijn in formaat. Bak de rolletjes in ca 15 minuten goudbruin. Maak de icing. Klop roomkaas, boter, poedersuiker, zout en vanille-essence met een mixer tot een romig mengsel. Haal de rolletjes uit de oven en bestrijk ze met de icing als ze nog warm zijn. Serveer overgebleven icing evt. bij de rolls.

Bronvermelding
Heel Holland Bakt

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment