Ingrediënten

  • 1 kilo kip in stukjes hakken

  • 6 teentjes knoflook

  • 1 grote of 2 kleine uien

  • 1 tl Komijn

  • 3 el kerrie masala

  • 2 tl Garam masala

  • Zout

  • Zonnebloem of olijfolie

  • Pan/wadjan pan

Bereiding

Olie verhitten in een pan, dan de komijn erin doen. Als de komijn bruin begint te worden de knoflook toevoegen en bak deze lichtbruin. Laat vervolgens de uien en peper meebakken.
Maak een papje van de kerrie masala en garam masala en doe het in de olie kruiden mengsel . Bak het heel even en schep het geheel regelmatig om.

Doe de kip bij het kruidenmengsel en wat zout..
Kip goed doorbakken, laat het vocht verdampen en blijven omscheppen zodat het niet aanbrandt. Als het vocht is verdampt, voeg je een beetje kokend water toe om een heerlijke jus te krijgen. Laat het geheel om een zacht pitje pruttelen totdat de jus iets aangedikt is.

Je kunt ook klein gesneden aardappel toevoegen bij de kip en laten garen in het vocht maar dan moet je iets meer masala gebruiken.

Tip: Wok als groente kouseband of snijbonen met knoflook, uien, peper, zwarte/witte peper en zout.

Masala is verkrijgbaar bij de Surinaamse winkels, Toko en ook bij de Halal slagers.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment