Welkom in mijn keuken. Vind hier mijn heerlijke Surinaamse, Thaise, Indonesische en Chinese gerechten en meer
Mijn drijfveer is mensen van verschillende culturen bij elkaar te brengen; connecting different cultures. Want eten verbroedert en brengt mensen van verschillende culturen samen en creëert begrip voor elkaar.
Ik, Shirley Hamen, kom uit een Surinaams gezin waar eten een belangrijke plaats inneemt. In mijn familie houdt iedereen van koken en lekker eten. Regelmatig word er aan de keukentafel recepten uitgewisseld. Hierdoor is mijn passie voor koken en bakken ontstaan.
Het idee om workshops te gaan verzorgen, is begonnen aan de keukentafel. Ik ben altijd bezig met het uitproberen van gerechten en dat valt zo goed in de smaak bij mijn gasten dat ik mij verder ben gaan ontwikkelen in het koken en bakken. Dit doe ik door regelmatig cursussen te volgen. In 2008 heb ik mijn Vaktechniek Keuken 1 A behaald en PME Master certificaat behaald in 2013 voor het maken en decoreren van taarten.
In mijn keuken in Zoetermeer leer ik je in een sfeervolle huiselijke setting overheerlijke exotische gerechten maken. Er is géén betere manier om verschillende culturen te leren kennen door samen te koken, bakken en eten in de vorm van een workshop.
Volg je een dieet of ben je ergens allergisch voor? Geef dit door bij je inschrijving en ik hou rekening met jouw dieetwensen.
Mijn Specialiteiten
Mijn inspiraties
Mijn inspiratie voor koken komt uit het ervaren van verschillende eetculturen van over de hele wereld! Door mijn familie en vrienden heb ik leren koken. Dat wil ik graag doorgeven. Het samen proeven en proberen heeft ervoor gezorgd dat mijn workshop-programma is gestart.
Zoveel culturen, zoveel smaken
Naast fusion gerechten, de heerlijkste authentieke gerechten uit alle windstreken.