Bami Goreng a la Oeka Rering

Bami Goreng ….4 personen

Ingrediënten
– 1 kipfilet in kleine stukjes snijden
– 3 grote uien in halve ringen snijden
– 8 teentjes knoflook in dunne plakjes snijden
– trassipoeder 1 a 1½ eetlepel
– 2 bakjes fijn gesneden selderij
– 3 maggiblokjes(rund verkruimelen)
– ketjap manis
– witte peper

Voorbereiding
Bami koken
– 1 grote kookpan met veel water aan de kook brengen
– De gebroken bami toevoegen (1 ½ pak bami)
– Goed door roeren, gas weer op zacht zetten
– Houten lepel in de pan(tegen het plakken)
– Deksel schuin op de pan
– Kookwekker op 9 minuten zetten
– Nog even 2x tussen door roeren
– De bami afgieten, afspoelen met heet water ,uit laten lekken, terug doen in de pan
– Een beetje zonnebloem olie er door roeren(tegen het plakken)
– Deksel wat schuin op de pan zetten

Bereidingswijze
:
In een braadpan de zonnebloem olie warm laten worden.
Gesneden uien toevoegen en meebakken, trassi erbij en goed roeren.
Stukjes kipfilet lichtbruin bakken en knoflook erbij doen.
Peper en maggiblokjes toevoegen en weer roeren.
Dan de gekookte bami erbij doen, ketjap manis erover doen in cirkels in de pan.  Gesneden selderijblad erbij doen, dit alles heel goed door elkaar roeren.