Banaan rozijnennotenbrood

20160227_010310 (2)

20160227_010854 (2)

20160227_120239 (2)

Ingrediënten
115 g zachte boter
200 g poedersuiker
3 eieren los geklopt
225 g overrijpe bananen
225 g zelfrijzend bakmeel
100 ml yoghurt
½ tl bakpoeder
1 tl nootmuskaat
140 gram rozijnen
90 g gemengde noten
4 eetlepels abrikozen- of ananas jam
1 rijpe mango

  1. Mix boter en poedersuiker in een standmixer wit en schuimig. Voeg het ei er in delen door. Pas als de ene goed is opgenomen dan de volgende toevoegen.
  2. Prak de bananen fijn en roer het samen met de yoghurt door het botermengsel. Voeg wat bakmeel toe als het mengsel gaat schiften.
  3. Zeef de rest van de bakmeel en het bakpoeder in de kom en roer met een spatel de nootmuskaat, rozijnen en de gemengde noten tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag over de brood- of  cakevorm en bak het brood in 60 minuten op 175  goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 5 minuten afkoelen in de broodvorm en stort daarna op een rooster.
  5. Bestrijk het brood met warme abrikozen- of ananas jam  en versier het met verse schijven mango.