BojoCheesecake met een Ananastopping

Ingrediënten:

  • 1 kilo geraspte cassave
  • 200 gram geraspte kokos
  • 200 gram suiker
  • 250 gram gesmolten gezouten roomboter
  • 2 theelepels amandel essence
  • 2 theelepel vanille essence
  • 1 el kaneel
  • 650 ml melk
  • 100 gram rozijnen
  • 1 blik kokosmelk
  • bakblik van 40 x 60

Bereiding:
Cassave, kokos, suiker, zout, rozijnen, kaneel, essences, kokosmelk en de 200 gram van de gesmolten boter in een kom doen. Goed mengen. Het mengsel in een ingevet bakblik doen en de rest van de gesmolten boter eroverheen gieten. De Bojo in een voorverwarmde oven in ca 50 minuten bakken op 150’C. Haal de Bojo uit de oven.

Cheesecakelaag

  • 300 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille essence
  • 800 gram roomkaas
  • 250 gram Ananas in blokjes gesneden uit blik of vers
  • bakblik van 40 x 60

Bereiding:
 Meng ondertussen de ingrediënten voor de roomkaas laag. Giet het roomkaasbeslag op de Bojo en versier het met de Ananas. Bak  De Bojo Cheesecake nog 40 minuten op 150’C. Laat 3 uur in de koelkast opstijven.

Ananasgelei
Ingrediënten:

  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 500 gram ananas vers of uit blik in blokjes
  • 500 gram geleisuiker
  • 100 gram verse Ananas

Bereiding:

Meng de ananas met de vanille- en de geleisuiker en pureer dit samen. Breng het mengsel in een hoge pan al roerend aan de kook. Laat het 4 minuten goed doorkoken. Laat het afkoelen, het moet nog vloeibaar zijn. Giet voorzichtig op de bovenkant van de taart. Zet terug in de koelkast en laat in ca. 6 uur opstijven.

Garneer de Bojo Cheesecake evt. met stukjes verse Ananas.