Dijbeenfilet in Masala

Ingrediënten:

  • 1 kilo dijbeenfilet
  • 1 ui ( versnipperd)
  • 2 teentje knoflook ( geperst)
  • 1 1/2 eetlepel masala
  • 1 grote vleestomaat
  • 1 theelepel tomatenpuree eventueel nog een klein beetje komijnpoeder
  • 1 kopje water
  • 1 1/2 eetlepel tuinkruidenbouillon (of 3 maggiblokjes)
  • mespunt zwarte of witte peper
  • takje selderij
  • theelepeltje suiker
  • 4 eetlepels zonnebloem olie

Bereiding:
Snij de kip in gewenste stukken en was ze. Snij ze niet te groot omdat het dan langer duurt voor de kip gaar is. Ui, knoflook en tomaat klein snijden. Doe in een ruime pan de olie en fruit daarin de ui en de knoflook. Als ze wat glazig zijn de tomatenpuree toevoegen. Goed roeren. Tomaat erbij met de maggiblokjes, suiker en peper.

Kip meebakken en als deze een beetje is aangebakken de kerrie-masala erbij. Goed roeren om aanbakken tegen te gaan. Als het goed is doorgebakken, dan wat water erbij en laten stoven.

Laat het gaar koken op een wat zachter vuur. Na plusminus 30 minuten is de masala kip klaar ( afhankelijk van de grote van je kip). Merk je dat je weinig jus hebt, doe dan nog een kopje water bij en proef of het voldoende op smaak is.
Voeg de gesneden selderij toe..