Glitter Glamour taart

11 november ben ik met een nieuw project gestart. Dit had te maken met de 60ste verjaardag van mijn tante op 21 november. Toen ze vertelde dat ze haar verjaardag groots ging vieren, vroeg ik meteen of ik haar verjaardagstaart mocht maken. Daar stemde ze, direct enthousiast mee in. Ik citeer haar eigen woorden ‘maak maar een taart zoals “ik ben”, namelijk “ vlot en stijlvol”. Het thema van de taart moet dus vlot en stijlvol zijn maar ook glitter en glamour aspecten hebben. Kleur zilver. Na wat foto’s gemaild te hebben, koos ze toch voor de kleur goud en ik moest een taart voor 100 personen maken. De keuze is gevallen op een stapeltaart van vijf lagen met daarop 3 geboetseerde glamour dames. Er zijn heel wat voorbereidingen aan vooraf gegaan, dagen en soms nachten werken aan mijn project.
Ik heb dit project i.s.m. gedaan met Ericka Stein van SweetAtelier NL uit Almere. Ericka mijn dank daarvoor.  Een goede vriendin van mij vroeg bij de finale afwerking van de taart. ‘Heeft je tante dreads’ Als dat zo duidelijk was dan was mijn op maat gemaakte taart al voor een deel gelukt. Ik heb 3 glamour dames geboetseerd en de taarten versierd met een glitter touch ( bling bling lint) Het is mij gelukt om een mooi resultaat neer te zetten mede dankzij de hulp van zoonlief Donavan Hamen en Sandra bij het stapelen van de taart en Sindy Hamen voor het aansnijden en delen van de taart. Allen dank daarvoor ook John Zevenhoven die er altijd weer voor zorgt dat de taarten veilig en wel aankomen.
Nadat een ieder voorzien was van taart kon voor ons het feest echt beginnen. Heerlijk dansen op de muziek van een band en DJ. Het was leuk om een deel van de familie in real live te zien dan alleen maar contact te hebben via Facebook. In de middag hebben we heerlijk genoten van een uitgebreid buffet. Vooraf pindasoep met tom tom (bananenballetjes) en het buffet bestond uit: Bami, Moksie Alesi (gemengde rijst een eenpansgerecht)Bruine Bonen, Kip Kerrie, Garnalen, Geitenvlees (bèh bèh) Lamsvlees, Tjap Tjoy, Rode uien op zuur, heerlijke sambal en nog veel meer.
Het was een weer een uitdaging en je hoopt altijd dat het aan de verwachting voldoet van de klant. Ook al is het familie wil ik toch dat ze kritisch zijn. Veel complimenten gekregen en de reacties waren lovend. Dat doet een mens goed.