Versmelting van diverse Afrikaanse culturen met Indiaanse en Europese invloeden
D
E
Eksi koekoe
(Suriname)
Een luchtige Surinaams eiercake
F
Fiadoe
(Suriname)
Zachte gebak met rum en geconfijte vruchten en of ananas
G
GadoGado
(Azië)
Beetgare gemengde groenten (kool, bonen of kouseband, tauge) met pindasaus
Goedangan /kokossambal
(Suriname)
Pittige geraspte kokos wordt met gemende groenten gegeten
H
Heri Heri
(Suriname)
Het is een schotel van aardvruchten, zoals cassave en bananen die wordt geserveerd met gebakken bakkeljauw
I
J
K
Karela, Goya
(Azië)
Bittermeloen
Kouseband
(Suriname)
Lange sperzieboon
L
M
Moksie alesie
(Suriname)
Gemengde rijst
N
Nasi
(Suriname)
Gebakken rijst
Nasi Goreng
(Azië)
idem Nasi
O
P
Petjil
(Suriname)
Beetgare gemengde groenten (kool, bonen of kouseband, tauge) met pindasaus
Pisang Goreng
(Azië)
Gebakken banaan
Pom
(Suriname)
Surinaamse-Joodse ovenschotel van wortelknollen (een soort aardappel)
Q
R
S
Saoto Ajam
(Azië)
Een gele pittige kippensoep geserveerd met Chinese vermicelli, gebakken aardappelfrietstick, gebakken uitjes en knoflook en hardgekookte eieren.
Saoto soep
(Suriname)
idem Saoto Ajam
Sopropo
(Suriname)
Bittermeloen
T
Telo
(Suriname)
Gefrituurde cassave
U
V
W
X
Y
Z
Voor de lekkerste kook/bak workshops in Zoetermeer!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees hier meer.