Glossary

A
Amsoi (Suriname) Een kruising tussen Chinese kool en andijvie
B
Bakabana (Suriname) Gebakken banaan
Bakkeljauw (Suriname) Gezouten en gedroogde kabbeljauw
Bojo (Suriname) Cassave kokosgebak
C
Creools (Suriname) Versmelting van diverse Afrikaanse culturen met Indiaanse en Europese invloeden
D
E
Eksi koekoe (Suriname) Een luchtige Surinaams eiercake
F
Fiadoe (Suriname) Zachte gebak met rum en geconfijte vruchten en of ananas
G
Gado Gado (Azië) Beetgare gemengde groenten (kool, bonen of kouseband, tauge) met pindasaus
Goedangan /kokossambal (Suriname) Pittige geraspte kokos wordt met gemende groenten gegeten
H
Heri Heri (Suriname) Het is een schotel van aardvruchten, zoals cassave en bananen die wordt geserveerd met gebakken bakkeljauw
I
J
K
Karela, Goya (Azië) Bittermeloen
Kouseband (Suriname) Lange sperzieboon
L
M
Moksie alesie (Suriname) Gemengde rijst
N
Nasi (Suriname) Gebakken rijst
Nasi Goreng (Azië) idem Nasi
O
P
Petjil (Suriname) Beetgare gemengde groenten (kool, bonen of kouseband, tauge) met pindasaus
Pisang Goreng (Azië) Gebakken banaan
Pom (Suriname) Surinaamse-Joodse ovenschotel van wortelknollen (een soort aardappel)
Q
R
S
Saoto Ajam (Azië) Een gele pittige kippensoep geserveerd met Chinese vermicelli, gebakken aardappelfrietstick, gebakken uitjes en knoflook en hardgekookte eieren.
Saoto soep (Suriname) idem Saoto Ajam
Sopropo (Suriname) Bittermeloen
T
Telo (Suriname) Gefrituurde cassave
U
V
W
X
Y
Z