Javaanse Kip

Ingrediënten

1kilo Kipkarbonade
4 eetlepels Ketjap Asin
2 eetlepels bruine suiker of rietsuiker/Gula Jawa
1 ui (gesnipperd)
1 stuk laos 8 a 10 cm
2 teentjes knoflook (geperst)
1 tomaat in blokjes snijden
1 theelepel tomatenpuree
4 tot 6 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook gaar.
Voeg de tomaat en kort meebakken. (Je kan ervoor kiezen om de kip eerst om en om te bakken en dan de ui en de knoflook)

Vervolgens de tomatenpuree, laos , bruine suiker en de ketjap toevoegen. Na 1 minuut de kippenpoten meebakken   en mengen

1 kopje water toevoegen. De kip op een laag pitje laten garen met een deksel op de wok gedurende 45 minuten.
De   kip af en toe omscheppen. Eventueel   water toevoegen voor extra jus. Zout of suiker naar smaak toevoegen