Pangsit Goreng

Ingrediënten

  • 500 gram varkensgehakt
  • 250 gram fijn gehakte garnalen
  • 2 bosuitjes fijn gehakt
  • 8 fijngehakte knoflooktenen
  • 5 eetlepels oestersaus
  • 1 fijngehakte rode lombok
  • 1 cm versgemalen gember
  • 5 druppeltjes sesamolie

Ronde uitsteker of kookring

Meng alle ingrediënten in een grote kom tot een geheel.
Neem een pangsit vel en schep in het midden een theelepel van de vulling . Maak de randen van de vel vochtig en vouw de ene helft van het vel over de vulling  met de randen tegen elkaar vast. Het lijkt nu op een halve maan. Breng dan de 2 uiteinden naar elkaar toe en plak ze op elkaar vast. Bekijk hier wat vouwtechnieken.

Zelf heb ik de pangsit vellen vanaf scratch gemaakt.  Wil je voor de makkelijke versie gaan dan kun je uiteraard de Pangsit/Wonton vellen bij de Toko kopen. Voor deze hoeveelheid vulling  heb ik 100 stuks pangsit gemaakt.

Verhit voldoende zonnebloemolie in een wok en bak de pangsit goudbruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveer met een overheerlijke chilisaus.

 

Het recept is uit Het Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk.

Klik hier voor het recept van de vellen.