Pindasoep

Ingrediënten
2 potten pindakaas (350gr) 250 gram zoutvlees
takjes selderij
1 pond kippenpoten of dijbeenfilet
5 pimentkorrels
2 laurierblaadjes
2 a 3 bouillonblokjes
1 grote ui (gesnipperd)
1 tomaat (in blokjes)
4 eetlepels olie
1 blik kokosmelk (Nutco)
1 Groene en een rijpe bakbanaan (Tom-Tom)
2 liter water

Bereidingswijze

Kook het zout vlees uit en  zacht en giet het af. Ontdoe het vlees van het bot en bewaar het voor garnering  Maak de kip  schoon en laat het uitlekken of droog het af met keukenpapier.

Zet een soeppan met de olie op en fruit daarin de ui met de tomaat. Voeg daarna de kip en de zoutvleesbotjes toe.  Laat het ca  5 minuten bakken op een niet al te hoog vuur. Voeg  de bouillonblokjes, pimentkorrels , laurierblad en het water aan het geheel toe. Laat de bouillon op een  zacht vuur koken.

Na ca 40 minuten koken, los je met een klein deel van de bouillon de pindakaas los  in  een kleine pan en voeg de kokosmelk erbij.  Schep de kip en de zoutvlees uit de bouillon en haal de kip van het bot. Schenk de opgeloste pindakaas weer in de soeppan en laat het doorkoken.

Breng de soep op smaak door eventueel zout of een bouillonblokje toe te voegen . Maak de soep af met wat fijngesneden selderij en wat kokosroom

De soep is nu klaar en kan geserveerd worden met Tom Tom balletjes . De Tom-Tom maak je door de groene en rijpe bananen zacht te koken, samen prakken en daar ronde balletjes van te draaien.