Recept Makreel bolletjes

Een makkelijke variant met de Koopmans mix voor wit brood

Benodigdheden:
1 pak Koopmans Koopmans mix voor wit brood
275 ml handwarm water
20 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
Keukengerei
Mixer met deeghaken
Beslagkom
Baktijd: ca. 25 minuten
Elektrische oven: 220 °C, Heteluchtoven: 200 °C, Gasoven: stand 5-6

Vulling:
3 gerookte makreel
1 grote ui fijn gesneden
2 (vlees)tomaten in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook geperst
eventueel 3 of 4 takjes gesneden selderij
1/2 madame Jeanette peper fijn gesneden
3 el Zonnebloemolie
Maak de makreel schoon door het vel en de graten te verwijderen. Ik verwijder ook het donkere visvlees. Voor het schoonmaken van makreel kun je op internet terecht. En verdeel de makreel in kleine stukjes.
Verwarm de zonnebloem olie in een pan. Fruit eerst de uien zacht en bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg daarna de blokjes tomaten toe en schep het geheel steeds om totdat de tomatenblokjes bijna slinken . Doe desgewenst de peper erbij. Voeg de makreel toe en meng het geheel goed en bak het 2 minuten mee. Selderij op het laatst toevoegen. Het mag niet aanbranden. De vulling moet afgekoeld zijn als je de bolletjes gaat vullen

  1. Bereiding:
    1. Doe de mix en de boter in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken eetlepel mix achter voor decoratie) en voeg het water toe.
    2. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
    3. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
    4. Verdeel het gerezen deeg in 12-16 stukken en bol ze losjes op.
    5. Rol elk van de bolletjes uit tot een schijf van ca 13 cm. Verdeel de vulling over het midden van de schijfjes. De randen van de schijfjes kun je eventueel met water afsmeren. Deeg om de vulling vouwen, door de randen omhoog te vouwen en druk de naden goed dicht. Leg de broodjes met de naad omlaag op de bakplaat Laat de bolletjes op de ingevette bakplaat 60 minuten narijzen onder een theedoek.
    6. Verwarm intussen de oven voor. Bak de broodjes in het midden van de oven