Ingrediënten

  • 300 gram Speltmeel

  • 100 gram Kokosbloesemsuiker

  • 150 gram Roomboter op kamertemperatuur

  • 2 Eieren

  • 30 gram Havervlokken

  • 1 kg Elstar Appels

  • 100 gram Rozijnen

  • 100 gram Dadels (klein gesneden)

  • 1,5 el Kaneel

  • Wat bloem om te bestuiven

Benodigdheden

  • Beslagkom, grote kom, springvorm (20 cm)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in. Meng het speltmeel met de suiker in een beslagkom. Voeg de boter en 2/3 van de eieren toe. Kneed alles met de hand tot een deegbal en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine blokjes. Meng deze in een kom met de rozijnen, dadels en de kaneel. Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met 2/3 van het deeg. Bestrooi de bodem van de taart met de havervlokken. Schenk hier het appelmengsel op. Maak lange, platte repen met de rest van het deeg en leg deze kruislings over de taart.
Besmeer ze met het restant eimengsel en schuif de taart voor 40 minuten in de oven

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment