
Ingrediënten
4 Rijpe Bananen
3 Eieren
100 gr Amandelmeel
60 gr Havermout
2 tl Bakpoeder
40 gr Noten gehakt
2 tl Kaneel
50 gr Rozijnen
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 170 g
Cakevorm invetten
Bereiding
- Havermout in de keukenmachine of koffiemolen vermalen tot meel
- Bananen fijn malen in de keukenmachine of pureren met een staafmixer
- Havermout, amandelmeel en bakpoeder toevoegen aan de bananen en roer/spatel alles goed door.
- 1 voor 1 de eieren spatelen door het beslag
- Voeg de noten, kaneel, rozijnen en evt. zout toe aan het beslag en meng het geheel goed door het beslag
- Cakevorm vullen met het beslag
- Bananenbrood ca 50 min bakken op 170 gr
- Prik met een statestokje in het brood en als het niet plakt dan is het gaar
Topping Ingrediënten
100 gr Cream Cheese Philadelphia
50 gr Mascarpone
50 gr Poedersuiker
citroensap van een halve citroen
1 handje pistache noten gehakt
Geraspte wortelen
Bereiding
Klop de Philadelphia, Mascarpone, Poedersuiker en Citroensap tot een romige en gladde massa.
Bestrijk de bovenkant van het bananenbrood hiermee en versier het met de nootjes en geraspte wortel.