Ingrediënten

  • 4 Rijpe Bananen

  • 3 Eieren

  • 100 gr Amandelmeel

  • 60 gr Havermout

  • 2 tl Bakpoeder

  • 40 gr Noten gehakt

  • 2 tl Kaneel

  • 50 gr Rozijnen

Voorbereiding

  • oven voorverwarmen op 170 g

  • Cakevorm invetten

Bereiding

  1. Havermout in de keukenmachine of koffiemolen vermalen tot meel
  2. Bananen fijn malen in de keukenmachine of pureren met een staafmixer
  3. Havermout, amandelmeel en bakpoeder toevoegen aan de bananen en roer/spatel alles goed door.
  4. 1 voor 1 de eieren spatelen door het beslag
  5. Voeg de noten, kaneel, rozijnen en evt. zout toe aan het beslag en meng het geheel goed door het beslag
  6. Cakevorm  vullen met het beslag
  7. Bananenbrood ca 50 min bakken op 170 gr
  8. Prik met een statestokje in het brood en als het niet plakt dan is het gaar

Topping Ingrediënten

  • 100 gr Cream Cheese Philadelphia

  • 50 gr Mascarpone

  • 50 gr Poedersuiker

  • citroensap van een halve citroen

  • 1 handje pistache noten gehakt

  • Geraspte wortelen

Bereiding

Klop de Philadelphia, Mascarpone, Poedersuiker en Citroensap tot een romige en gladde massa.
Bestrijk de bovenkant van het bananenbrood hiermee en versier het met de nootjes en geraspte wortel.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment