Ingrediënten

  • 350 g  kipdijbeenfilet

  • 2 el tapiocameel

  • ½ tl zout

  • 2 sjalotten

  • 3 teentjes knoflook

  • 2 el rode curry pasta

  • 2  el vissaus

  • 400 ml kokos melk

  • ¾  blokje palmsuiker

  • 150 ml water

  • 200 g peultjes

  • 1 wortel in  grove schijfjes gesneden

  • 1 grote peper schuin gesneden

  • 3 takjes basilicum – Horopa + 1 extra voor decoratie

  • Olie om in te bakken

Bereiding

Snijd de kip in plakjes of blokjes. Vermeng de kip met het zout en tapiocameel. Verhit dan de olie in de pan en bak de kip bruin, door de tapioca wordt het iets krokant. Kip uit de wok halen . Bak vervolgens de uien glazig in de wok en voeg dan de knoflook toe. Roerbak de currypasta mee tot de aroma vrijkomt  Voeg kokosmelk, 150 ml water, vissaus en suiker toe en breng het geheel  al roerend aan de kook. Doe de gebakken kip erbij en schep het een paar keer om.  Voeg de courgette in de wok en roerbak het geheel 2 min door, vervolgens de paksoi toevoegen en bak het nog 2 min mee. Voeg als laatst de basilicum en de peper bij.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment