Ingrediënten
Soja Sausmix
Benodigdheden
Bereiding
Week de gedroogde paddenstoelen ca 1 uur in een kom met water totdat ze zacht zijn. Snijd de lente-uien, gember, en de rode pepers in fijne repen.
Leg de lente-uien in een kom en voeg koud water toe, na een tijdje gaan ze opkrullen. Giet het water af.
Maak de vis schoon en dep het goed droog.
Snijd een aantal schuine inkepingen in de dikste delen van de vis.
Leg een paar reepjes gember op een bord of schaal.
Leg de vis er bovenop. Leg een paar reepjes gember in de buik van de vis en verdeel de rest van de gember met de Chinese champignons over de vis heen. Stoom de vis voor circa 20 à 30 minuten dat is afhankelijk van de grootte en de dikte van de vis. Giet het stoomvocht weg.
Ondertussen maak je de soja-sausmix. Verwarm de lichte sojasaus, water, suiker, en vissaus of groentebouillonblok in een steelpannetje. Roer goed totdat de suiker is opgelost.
Voeg als laatste de sesamolie erdoorheen.
Beleg de vis met de lente-uien en rode pepers.
Verhit 5 eetlepels olie in een steelpannetje, zorg ervoor dat de olie goed heet is.
Giet voorzichtig de hete olie over de lente-uien heen.
Strooi koriander er bovenop en schep vervolgens 6 eetlepels soja-sausmix over de vis heen. Dit gerecht is heerlijk te combineren met witte rijst.