Deze groenten zijn gevuld met een mix van garnalen, kabeljauwfilet en krabvlees, Surimi de wat goedkopere variant.

Dit recept is een afgeleide van een recept die ik meenam
uit het receptenbakje bij Oriëntal supermarkt.

Ingrediënten

  • 5 puntpaprika’s

  • 5 paprika’s naar keuze

Vulling

  • 500 gram kabeljauwfilet

  • 300 gram garnalen

  • 200 gram krabvlees

  • 2 lente-uien

  • 11/2 el maïzena

  • 1 el oestersaus

  • 1 tl lichte sojasaus

  • 1 tl geraspte gember

  • 1 tl shaxoing rijstwijn

  • 1tl sesamolie

  • 1/4 tl suiker

  • 1/4 tl gemalen witte peper

  • 1 ei

Bereiding

Zo maak je het:
De kabeljauwfilet, krabvlees en de garnalen droog deppen.
Knijp eventueel met je handen het vocht eruit.

Blender de kabeljauwfilet, krabvlees en garnalen apart van elkaar tot een pasta.
Voeg de vis aan de garnalen toe en voeg vervolgens de gesneden lente-uiten, gember, oestersaus, sojasaus, shaxoing rijstwijn, sesamolie, suiker, witte peper, maïzena en het ei toe.
Meng alles goed door elkaar.

Snijd de paprika’s, de rode en groene pepers in de lengte. Vul de groenten met de vulling en druk het goed aan.

Rooster ze 15 a 20 min gaar op de grillstand van de oven tot ze goudbruin zijn. Begin op 180 graden en je kunt de temperatuur eventueel ophogen maar kijk uit dat het niet aanbrandt!

Tip: Heerlijk met witte rijst of als je wat lichts wilt eten tijdens de barbecue.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment