Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 maiskolven schoonmaken en halveren

  • 200 gr sperziebonen

  • 250 g aardappelen ( blokjes gesneden ca 3 cm of groter)

  • 75 g spaghetti in 3 of 4 stukken breken

  • 2 liter water

  • 2 groente bouillon blokjes of zout naar smaak

  • 1 fijn gesneden ui

  • 2 teentjes knoflook gesnipperd

  • 1 vleestomaat in blokjes gesneden

  • 2 groente bouillon blokjes of zout naar smaak

  • 4 a 5 el zonnebloemolie

  • 1 koekenpan en een soeppan

Voorbereiding

Vul een pan met water en breng de maiskolven aan de kook met een snuf zout. Zorg ervoor dat het water ruim boven de mais uitkomt en kook het ca 20 minuten. Bewaar het kookwater van de mais, deze kan eventueel later worden toegevoegd aan de soep.

Bereiding

Bak intussen in de soeppan de gesneden ui met de zonnebloemolie glazig. Voeg de knoflook toe en bak ca 2 minuten mee. Voeg daarna de tomaten toe en bak het geheel nog eens 2 minuten door. Zorg dat je het regelmatig omschept zodat het niet gaat aanbranden.

Voeg 2 liter water aan het geheel met de bouillonblokjes. Zodra het  water kookt, voeg je eerst de maiskolven en dan de blokjes aardappelen in de soeppan. Zet het vuur lager en als de aardappelen half gaar zijn voeg je de spaghetti en vervolgens de sperziebonen toe

Laat het geheel nog ca 10 minuten door koken en maak het eventueel op smaak af (bijv. Madame Jeanette)

Eet smakelijk

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment