Ingrediënten

  • 1 zak Kabeljauwfilet

  • 3 tot 6 el rode curry pasta

  • 3 tot 6 el vissaus

  • 800 ml kokosmelk/ crème

  • 4 tot 8 limoenblaadjes /djeroek peroet

  • 1 tot 2 blokjes palmsuiker

  • 1 bosje basilicum -horopa

  • 1 bosje koriander

  • 6 kleine (zoete) aardappelen in blokjes gesneden

  • 1 grote peper schuin gesneden

  • 3 el Tapiocameel

  • Olie om in te bakken

Bereiden

Snijd de kabeljauw in blokjes van 5 bij 5 cm. De vis bedekken met de Tapiocameel en bakken  in een laagje olie in de wok.  Gebakken vis uit de pan halen.

Verhit dan de olie in een wok/pan en roerbak de currypasta 3 minuten op matig vuur tot de aroma vrijkomt. Voeg de blokjes aardappelen toe en roerbak het 4-5 minuten mee. Voeg de  kokosmelk, limoenblaadjes, vis saus en suiker toe. Breng het geheel tegen de kook aan tot het punt dat de aardappelblokjes bijna gaar zijn.
Voeg dan voorzichtig de kabeljauw toe, schep het een aantal keren om. Haal het van het vuur.

Voeg voor het opdienen de gesneden koriander, bosui en desgewenst peper toe.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment