Ingrediënten

  • 1 kilo krabpoten

  • 6 teentjes knoflook fijn gesneden

  • 1 grote of 2 kleine uien fijn gesneden

  • 500 gr Vleestomaten in blokjes

  • 1 Madame Janet peper

  • 3 el Surinaamse masala

  • 1-2 el Zout

  • 4 el Zonnebloem of olijfolie

  • Grote Pan/wadjan pan

Bereiding

De krabpoten maak ik met een harde borstel grondig schoon
in water met azijn/citroen. Daarna sla ik de schalen van de krab op diverse plekken stuk zodat de saus/jus van de masala er
lekker intrekt maar ook om het mezelf makkelijk te maken tijdens het eten.

Olie verhitten in een pan en fruit daarin de uien en de knoflook.
Als ze glazig zijn de tomaten toevoegen en ca 2 minuten bakken.
Tijdens het bakken het geheel goed omscheppen zodat het niet
aanbakt.
De masala, peper en de krabpoten toevoegen en omscheppen.
Laat het geheel goed doorbakken en als het vocht is verdampt, voeg je kokend water toe tot de krabpoten net iets onder water staan. Laat het geheel op een zacht pitje pruttelen totdat de jus iets aangedikt is.
Voeg zout naar smaak toe en evt. wat fijn gesneden selderij toe.

Tips

Tips:
Met een speciale krab vork/lepel kun je het vlees uit de kleinste delen van de krab uit halen.
Wok wat kouseband of snijbonen er bij met knoflook, uien, peper, zwarte/witte peper en zout.
Masala is verkrijgbaar bij de Surinaamse winkels, Toko en ook bij de Halal slagers.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment