Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 g kipdrumsticks

  • 250 g half om gehakt

  • 1 zak soepgroenten (prei, wortelen, bloemkool)

  • 250 g aardappelen ( blokjes gesneden ca 3 cm)

  • 75 g spaghetti in kleine stukjes breken

  • 3  liter water

  • 2 groente bouillon blokjes

  • 1 kippenbouillonblokje

  • 1 fijn gesneden ui

  • 2 teentjes knoflook gesnipperd

  • 1 vleestomaat in blokjes gesneden

  • 4 a 5 el zonnebloemolie

  • 1 wok of braadpan

Voorbereiding

  • De kipdrumsticks in 2 stukjes hakken.

  • Het gehakt aanmaken met ca 25 g paneermeel en balletjes draaien.

Bereiding

Zet een soeppan op met 3 liter water en de bouillonblokjes en breng het water aan de kook.
Bak intussen in een wok/braadpan met de olie de kipdrumsticks om en om. Voeg dan de gesneden ui toe en als de ui glazig is, bak je de knoflook ca 2 minuten mee. Voeg daarna de tomaten toe en bak het geheel nog eens 2 minuten door. Zorg dat je het regelmatig omschept zodat het niet gaat aanbranden.

Als het water kookt, voeg je de drumsticks incl. tomaat uien mengsel in de soeppan. Zet het vuur lager en laat de kip in de bouillon zacht koken. Voeg de blokjes aardappelen toe en vervolgens de spaghetti .
Zodra de aardappelen bijna gaar zijn, voeg je de groenten toe en daarna de gehaktballen. Laat het geheel nog ca 10 minuten door koken en maak het eventueel op smaak af met peper en zout naar gelang.
Als je van een beetje pittig houdt, kun je bijv. een Madame-Jeanette peper op het laatst toevoegen in de soep.

Eet smakelijk!

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment