
Ingrediënten
1 kilo geraspte cassave
200 gram geraspte kokos
200 gram suiker
250 gram gesmolten gezouten roomboter
2 theelepels amandel essence
2 theelepel vanille essence
1 el kaneel
650 ml melk
100 gram rozijnen
1 blik kokosmelk
Benodigdheden
bakblik van 40 x 60
Bereiden
Cassave, kokos, suiker, zout, rozijnen, kaneel, essences, kokosmelk en de 200 gram van de gesmolten boter in een kom doen. Goed mengen. Het mengsel in een ingevet bakblik doen en de rest van de gesmolten boter eroverheen gieten. De Bojo in een voorverwarmde oven in ca 50 minuten bakken op 150’C. Haal de Bojo uit de oven.
Cheesecakelaag
300 gram suiker
4 eieren
2 theelepels vanille essence
800 gram roomkaas
250 gram Ananas in blokjes gesneden uit blik of vers
Bereiding
Meng ondertussen de ingrediënten voor de roomkaas laag. Giet het roomkaasbeslag op de Bojo en versier het met de Ananas. Bak De Bojo Cheesecake nog 40 minuten op 150’C. Laat 3 uur in de koelkast opstijven.
Ananasgelei
3 zakjes vanillesuiker
500 gram ananas vers of uit blik in blokjes
500 gram geleisuiker
100 gram verse Ananas
Meng de ananas met de vanille- en de geleisuiker en pureer dit samen. Breng het mengsel in een hoge pan al roerend aan de kook. Laat het 4 minuten goed doorkoken. Laat het afkoelen, het moet nog vloeibaar zijn. Giet voorzichtig op de bovenkant van de taart. Zet terug in de koelkast en laat in ca. 6 uur opstijven.
Garneer de Bojo Cheesecake evt. met stukjes verse Ananas.