Ingrediënten
Bereiding
- Zeef de bloem samen met de maïzena en het zout
- Klop het eiwit los en maak van bloem, water en eiwit een beslag
- Kneed het stevig met de hand of in een standmixer.
- Rol het uit op een met bloem bedekte tafel, zo dun dat het half doorzichtig is.
- Zorg ervoor dat de gehele deeg lap dezelfde dikte heeft.
- Snijd het als het dun genoeg is uit in vierkanten of met een ronde uitsteker van 10 cm.
- Leg de velletjes tot aan het gebruik zo plat mogelijk op een bakblik of blad en bedek ze met een vochtige doek.
Ze kunnen, verpakt in aluminiumfolie, op deze wijze enkele dagen in de koelkast bewaard worden. Men kan ze in lagen op elkaar leggen met plastic of aluminiumfolie ertussen.
Tip: Om het iets eenvoudiger te maken heb ik een pastamachine gebruikt en voor het uitrollen heb ik het deeg in stukken verdeeld en apart uitgerold.
Bron: Recept van de vellen is afkomstig uit het Groot Indonesisch Kookboek van Bep Vuyck.