Ingrediënten

  • 2 potten pindakaas (350gr) 250 gram zoutvlees

  • takjes selderij

  • 1 pond kippenpoten of dijbeenfilet

  • 5 pimentkorrels

  • 2 laurierblaadjes

  • 2 a 3 bouillonblokjes

  • 1 grote ui (gesnipperd)

  • 1 tomaat (in blokjes)

  • 4 eetlepels olie

  • 1 blik kokosmelk (optioneel)

  • 1 Groene en een rijpe bakbanaan (Tom-Tom)

  • 2 liter water

Bereiding

Kook het zout vlees uit en zacht en giet het af. Ontdoe het vlees van het bot en bewaar het voor garnering Maak de kip schoon en laat het uitlekken of droog het af met keukenpapier.

Zet een soeppan met de olie op en fruit daarin de ui met de tomaat. Voeg daarna de kip en de zoutvleesbotjes toe. Laat het ca 5 minuten bakken op een niet al te hoog vuur. Voeg de bouillonblokjes, pimentkorrels , laurierblad en het water aan het geheel toe. Laat de bouillon op een zacht vuur koken.

Na ca 40 minuten koken, los je met een klein deel van de bouillon de pindakaas los in een kleine pan en voeg eventueel de kokosmelk erbij. Schep de kip en de zoutvlees uit de bouillon en haal de kip van het bot. Schenk de opgeloste pindakaas weer in de soeppan en laat het doorkoken.

Breng de soep op smaak door eventueel zout of een bouillonblokje toe te voegen . Maak de soep af met wat fijngesneden selderij en wat kokosroom

De soep is nu klaar en kan geserveerd worden met Tom Tom balletjes . De Tom-Tom maak je door de groene en rijpe bananen zacht te koken, samen prakken en daar ronde balletjes van te draaien.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment