Ingrediënten

  • 6 eieren

  • 270 ml Ponche crema

  • 2 blikken gecondenseerde melk

  • 200 gr suiker

  • 1 el water

  • 1 el vanille essence

  • 3 el of dopjes rum

  • Ronde (glazen) bakvorm 24,5 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwarm  de suiker met het water  in een koekenpan totdat alles gesmolten is en gaat karamelliseren. Giet de gesmolten suiker in de bakvorm en zorg dat de bodem geheel bedekt is.
Gebruik een ovenwant want het kan heel heet zijn.
Klop de eieren los in een beslagkom en voeg de rest van
de ingrediënten toe. Mix  vervolgens alles goed door elkaar.

Ondertussen controleer je of de suiker in de bakvorm  afgekoeld en  al wat hard is geworden. Dit kun je doen door met een lepel op te drukken.  Giet dan het eimengsel op de suiker.
Plaats de bakvorm met het eimengsel in een groter bakvorm en vul de grote bakvorm  2/3 met water.  Bak de Flan 90 minuten  au-bain marie op 180 graden. Controleer na een 1 uur met een satéstokje of het gaar is.
Zo niet dan iets langer doorbakken. Wordt de bovenkant te snel bruin dan kun je het afdekken met aluminiumfolie.

Laat de Flan ca 45 min afkoelen en plaats een mooi groot taartschaal op de bakvorm en draai het om zodat de bovenkant van de Flan op de Taartschaal ligt.
De bovenkant van de Flan wordt nu de onderkant.

Laat de Flan verder afkoelen in de koelkast en daarna kun je
het aansnijden in mooie punten!

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment