
Een makkelijke variant met de Koopmans mix voor wit brood.
Benodigdheden
Baktijd: ca. 25 minuten
1 pak Koopmans Koopmans mix voor wit brood
275 ml handwarm water
20 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
Mixer met deeghaken
Beslagkom
Elektrische oven: 220 °C, Heteluchtoven: 200 °C, Gasoven: stand 5-6
Vulling
3 gerookte makreel
1 grote ui fijn gesneden
2 (vlees)tomaten in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook geperst
eventueel 3 of 4 takjes gesneden selderij
1/2 madame Jeanette peper fijn gesneden
3 el Zonnebloemolie
Bereiding
Maak de makreel schoon door het vel en de graten te verwijderen. Ik verwijder ook het donkere visvlees. Voor het schoonmaken van makreel kun je op internet terecht. En verdeel de makreel in kleine stukjes.
Verwarm de zonnebloem olie in een pan. Fruit eerst de uien zacht en bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg daarna de blokjes tomaten toe en schep het geheel steeds om totdat de tomatenblokjes bijna slinken . Doe desgewenst de peper erbij. Voeg de makreel toe en meng het geheel goed en bak het 2 minuten mee. Selderij op het laatst toevoegen. Het mag niet aanbranden. De vulling moet afgekoeld zijn als je de bolletjes gaat vullen