Ingrediënten

  • 1 kilo Vleestomaten

  • 2 uien

  • 6 teentjes knoflook

  • 2 theelepel masala

  • 1 eetlepel zout

  • 3 madam Jeanette pepers

  • 100 ml water

  • 8 eetlepels zonnebloem olie

Bereiding

Snij de knoflook, ui en peper heel fijn.
De uien, knoflook en pepers kunnen evt. ook in de keukenmachine worden fijn gemalen. Doe de olie in de pan doe het mengsel van de ui, knoflook en peper in de pan.

Bak het ca. 5 min licht bruin op middelmatig vuur en voeg dan de masala toe. Laat de masala 1 minuut mee bakken met de kruiden. Maak een kruisje aan de onderkant van de tomaten en ontvel de tomaten door ze in een pan met kokend heet water onder te dompelen. De vel van de tomaat laat nu makkelijk los.

Snijd de tomaten in grove stukken. Doe de tomaten in een pan met het kookwater (ca. 100 ml) op matig vuur.  Roer continu door de tomaten zodat het niet aanbrandt. Voeg het kruidenmengsel en zout bij de tomaten.

Laat het geheel ca. 10 minuten op een matig vuur koken totdat de tomaten zacht zijn en voeg zout naar smaak toe.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.

Leave A Comment